ProGOLD glasvlies

Bent u op zoek naar ProGOLD glasvlies?

In de webshop van glasvliesbehanger.nl kunt u glasvlies en glasweefsel kopen van ProGOLD, dit is glasweefselbehang van professionele kwaliteit voor een gunstige prijs. Glasvlies en glasweefsel van ProGOLD zijn de ideale oplossing voor een sterke wandafwerking in zowel nieuwbouw als renovatie.

Producteigenschappen van ProGOLD glasvezelbehang:

  • Geschikt op vlakke en gladde ondergronden
  • Gepigmenteerd
  • Onbrandbaar
  • Voorzien van Öko certificaat, klasse 1
  • Overbrugt kleine scheuren en barsten
  • Zeer duurzaam

ProGOLD glasvlies

Wanden schuren
Voordat er kan worden begonnen met het aanbrengen van het ProGOLD glasvlies adviseren wij eerst om de wanden te schuren. Het schuren van de muren doen wij om er zeker van te zijn dat de oneffenheden die aanwezig zijn op de muur niet door het glasvlies heen zichtbaar zijn. Schuren kunt u doen met een wandschuurmachine inclusief stofzuiger, of met schuurpapier uit de hand.

ProGOLD glasvlies

Wanden impregneren
Nadat de wanden netjes zijn geschuurd en afgestoft kunt u de wanden het beste impregneren met een goed impregneermiddel dat fixerende eigenschappen heeft. Hierdoor weet u zeker dat het glasvlies, maar ook het pleisterwerk dat u mogelijk voorafgaand aan het aanbrengen van het renovlies goed vast komt te zitten op de wand. 

Glasvlies aanbrengen
Wanneer de wanden mooi glad en stofvrij zijn kan er worden begonnen met het aanbrengen van het glasvlies. Breng het glasvlies altijd netjes aan volgens voorschrift van de fabrikant en probeer altijd zo schoon en netjes mogelijk te werken. Breng de glasweefsellijm gelijkmatig aan op de muur met behulp van een roller. U kunt de lijm langs de randen van het plafond en kozijnen met een kwast aanbrengen. Overtollige lijm na het aanbrengen van elke baan glasvlies zorgvuldig verwijderen met een uitgeknepen spons.

Glasvlies afkitten
Voor het mooiste eindresultaat kunt u de randen langs het plafond, muur en kozijnen het beste afkitten met een acryllaatkit dat goed overschilderbaar is met muurverf. Deze kit staat bekend als acrylaatkit non-crack. Het afkitten van de randen kunt u het beste doen nadat het glasvlies is aangebracht en de lijm goed droog is.

ProGOLD glasvlies afkitten

Kozijnen afplakken
Als de kit goed droog is kunt u de kozijnen, plinten etc. afplakken met afplaktape. Wij raden aan om niet te bezuinigen op de aanschaf van het afplak tape. Het afplak tape dat wij zelf gebruiken kan na 1 keer sausen een aantal dagen op de kozijnen blijven zitten. Afplaktape kunt u verwijderen nadat u de tweede laag muurverf heeft aangebracht.

Glasvlies sausen
Wij adviseren de wanden altijd 2x te sausen met een muurverf die ruimschoots voldoet aan schrobklasse 1. Hierdoor krijgt u een mooie schrobvaste laag die op de lange termijn ook mooi mat blijft na reiniging. 

ProGOLD glasvlies schilderen